Alica Eštoková

2. apríla 2024 sa konalo v priestoroch Zemplínskej knižnice Gorazda Zvonického v Michalovciach podujatie - autorské stretnutie so známou slovenskou spisovateľkou Alicou Eštokovou. Atmosféra bola naplnená očakávaním a zvedavosťou, a to nielen kvôli prítomnosti talentovanej autorky, ale aj kvôli možnosti priblížiť sa k jej dielu priamo od jej tvorivého zdroja.
Beseda s Alicou Eštokovou ponúkla návštevníkom unikátnu príležitosť nahliadnuť do sveta jej tvorby a zároveň získať pohľad do zákulisia tvorivého procesu. Spoločne sme  prechádzali cez rôzne aspekty jej literárnej činnosti, od inšpirácií až po techniky písania. Autorka sa delila so zúčastnenými nielen o svoje osobné skúsenosti a príbehy, ale aj o svoje zámery pre svoje ďalšie literárne diela.
Pre účastníkov stretnutia to bola nielen príležitosť spoznať autorku osobne, ale aj jedinečná šanca pochopiť, čo stojí za jej dielom a čo ju inšpiruje. Zážitok bol obohacujúci a inšpirujúci, čo sa odzrkadlilo v živých diskusiách, ktoré sa odohrávali počas celého podujatia.
Počas stretnutia zazneli otázky, ktoré svedčili nielen o záujme o autorku a jej dielo, ale aj o všeobecnú túžbu po kreativite a literárnej tvorbe. Autorské stretnutie s Alicou Eštokovou tak neostane len zapísané v tých, ktorí sa zúčastnili, ale zanechá aj dlhodobý dojem a inšpiráciu pre všetkých milovníkov literatúry.
Vďaka všetkým, ktorí sa zúčastnili tohto úžasného podujatia, sa knižnica stala miestom, kde sa stretáva literatúra a ľudia, a kde sa rodia nové myšlienky a inšpirácie. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Podujatie sa koná v rámci projektu Čítajme a tvorme v knižnici a pod holým nebom.

Názov podujatia: Autorské stretnutie so spisovateľkou Alicou Eštokovou
Forma: Beseda
Dátum: 2.4.2024
Počet účastníkov: 25 /verejnosť/
Realizácia a text: Mgr. Renáta Vašková a JUDr. Jaroslava Sabovčíková

Fotogaléria